Nijeste mogli da pratite audio kanal (zvuk) nastave? Pokušajte sledeće:

Predlažem da provjerite sigurnosna podešavanja vašeg Chrome-a. Jedan od načina dolaska do ovih podešavanja je da unesete: chrome://settings/content/sound u adresnoj liniji Chrome-a. Otvara se dijalog za podešavanje zvuka i on bi trebao izgledati kao na narednoj slici (kliknite na sliku da vidite detalje). Ako tamo nema sajtova https://bp.etf.ac.me:443 i https://ol.etf.ac.me:443, dodajte ih ručno, klikom na Add dugme. Osigurajte da za nove sajtove Chrome pita za pristup zvučnicima.

Predlažem da isto uradite za podešavanja mikrofona i kamere. Do njih se dolazi unosom: chrome://settings/content/microphone odnosno chrome://settings/content/camera u adresnu liniju Chromea. Slike za ova dva podešavanja su u nastavku, s tim što ovdje nema mogućnosti da ručno dodate neki sajt, već osigurajte da Chrome pita za dozvolu, pa kad sledeći put uđete u virtuelnu učionicu, trebao bi se pojaviti dijalog sa pitanjem u vezi korišćenja mikrofona i kamere.

Zahvaljujem kolegi prof. dr Zoranu Mijanoviću, studentima IV godine ETR (smjer elektronika), I godine ETR i III godine ETR (moduo računari) koji su pomogli da identifikujemo problem. Posebno zahvaljujem kolegi Radović Dragiši na korisnim sugestijama.

M. Daković, 6.4.2020.

Otvorite početnu stranicu
Problem sa zvukom?      Saznajte više o ovom sistemu      COVID-19 podaci
Copyright © Miloš Daković, 2020